CU/SGP in Den Haag wil verplichte registratie van prostituees

De ChristenUnie/SGP in Den Haag wil een registratie voor prostituees verplichten en exploitatievergunningen direct intrekken bij geconstateerde misstanden, een zogenaamd ‘one-strike-you’re-out-systeem’. Dat stelt ze naar aanleiding van de misstanden die dinsdag werden geconstateerd in de Haagse rosse buurt.

Raadslid Pieter Grinwis: ‘Dat het in deze veel gecontroleerde branche mogelijk is om zolang onder dwang te werken, is afschuwelijk. Het is het zoveelste bewijs dat ook de legale prostitutie is verweven met criminaliteit, onveiligheid en onvrijwilligheid.’

Dinsdag kwam naar buiten dat drie Hongaarse mannen zijn opgepakt voor het uitbuiten van verschillende vrouwen in de prostitutiestraten van Den Haag. Een van de vrouwen gaf aan drie jaar lang onder dwang als prostituee te hebben gewerkt.

Sluiting van panden

Op vier adressen werden huiszoekingen gedaan. Het gaat om panden in de Geleenstraat en de Doubletstraat. Burgemeester Jozias van Aartsen heeft twee grote prostitutiepanden in de Geleenstraat per direct gesloten. De drie mannen die in Hongarije zijn aangehouden, worden verdacht van uitbuiting van vrouwen in Den Haag.

Bron: Omroepwest.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *