Justitie wil aangehouden Hongaren in Nederland berechten voor rol in raamprostitutie Den Haag

De drie mannen die dinsdag in Hongarije werden aangehouden voor de uitbuiting van raamprostituees in Den Haag moeten in Nederland terechtstaan. Dat wil het Openbaar Ministerie (OM). ‘Hongarije is gevraagd hen over te dragen aan Nederland’, vertelt Wim de Bruin van het OM.

Justitie kwam de mensenhandel op het spoor nadat een Hongaarse vrouw aangifte deed tegen een 52-jarige Hongaar en zijn 37-jarige zoon. Zij vertelde dat ze van de vader en zoon als prostituee moest werken en de verdiensten niet zelf mocht houden. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel vrouwen in totaal zijn uitgebuit door de mannen.

‘Ze moesten zeven dagen per week werken, van ’s ochtends vroeg tot middernacht’, vertelt De Bruin. Hij noemt het ‘bijzonder’ dat de vrouw zich meldde.

Prostitutiepanden gesloten

Dinsdag werd op vier adressen in Den Haag huiszoeking gedaan. Het gaat om panden in de prostitutiestraten Geleenstraat en de Doubletstraat. De financiële administratie en een computer zijn in beslag genomen. Twee grote prostitutiepanden in de Geleenstraat zijn meteen gesloten.

In Hongarije is behalve de vader en zoon ook een 28-jarige man aangehouden.

Bron: Omroepwest.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *