Mannen aangehouden voor uitbuiten prostituees in Den Haag; panden Geleenstraat dicht

Op vier adressen in de rosse buurten in Den Haag zijn dinsdag huiszoekingen gedaan. Het gaat om panden in de Geleenstraat en de Doubletstraat. Er zijn misstanden geconstateerd. Burgemeester Jozias van Aartsen heeft twee grote prostitutiepanden in de Geleenstraat per direct gesloten. In Hongarije zijn daarop drie mannen aangehouden voor uitbuiting van vrouwen in Den Haag.

De actie is een samenwerking van de Koninklijke Marechaussee en de Hongaarse politie. De verdachten zijn een vader en zoon van 52 en 37 jaar en een man van 28 jaar. Het gaat om Hongaren.

Van Aartsen: ‘Het uitbuiten van mensen wordt niet getolereerd in deze stad. Misstanden in de prostitutie en mensenhandel worden in Den Haag daarom hard aangepakt, net als bij eerdere acties en onderzoeken is gebeurd. Mede dankzij de inzet van de Koninklijke Marechaussee hebben we deze verdachten nu kunnen pakken.’

Aangifte van Hongaarse

Het onderzoek begon vorig jaar met de aangifte van een Hongaarse vrouw tegen de vader en zoon. Zij zou drie jaar onder dwang in de prostitutie hebben gewerkt en nooit haar eigen verdiensten hebben mogen houden. Ze vertelde dat ze per dag 600 tot 700 euro moest verdienen. Naar verwachting levert Hongarije de verdachten uit aan Nederland.

De uitgebuite vrouwen werkten zeven dagen per week op de Doubletstraat en de Geleenstraat, dagelijks meer dan twaalf uur. Hoeveel vrouwen in totaal slachtoffer in deze zaak zijn, is nog niet duidelijk. ,,Dat is nog onderwerp van onderzoek”, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

Bron: omroepwest.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *