Stadsbestuur ziet niets in sluiting Doubletstraat

De kans dat de prostitutieramen op de Doubletstraat binnen een paar jaar gesloten kunnen worden, is een stuk kleiner geworden. Het Haagse stadsbestuur heeft een plan van het CDA hiervoor naar de prullenbak verwezen.

Het CDA had graag gezien dat Den Haag hetzelfde zou opereren als Groningen. Daar is de prostitutie de afgelopen jaren uit het beruchte A-kwartier verbannen. Sexexploitanten kregen er vijf jaar geleden al te horen dat er vanaf 2016 geen prostitutie in de buurt meer was toegestaan. Exploitanten die daarvoor een schadevergoeding wilden, zijn tot nu toe door de rechter in het ongelijk gesteld.

Sluiting

De vergelijking met Groningen gaat echter niet op, stelt wethouder Wijsmuller (HSP) in een reactie. In Groningen waren voldoende alternatieve mogelijkheden voor het A-kwartier voorhanden, terwijl daar in Den Haag volgens hem geen sprake van is. Daarom zou sluiting niet kunnen.

De gemeente Den Haag wil op zich graag af van de prostitutie in de Doubletstraat, maar wil dat een particulier de portemonnee trekt om de ramen te verplaatsen naar een locatie buiten het centrum.

Bron: Ad.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *