VVD wil prostitutie-straten sluiten of verplaatsen

De VVD vindt dat de Haagse prostitutie-straten Doubletstraat en Geleenstraat de bloei van de Stationsbuurt, het Oude Centrum en de Rivierenbuurt tegenhouden. Daarom moeten ze worden gesloten, of verplaatst. In deze gebieden willen de Haagse liberalen samen met de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) vervallen panden opknappen en herontwikkelen tot woningen voor onder anderen studenten en starters.

Dit valt te lezen in het programma ‘Den Haag nóg mooier’ van de VVD Den Haag voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Het 50 pagina’s tellende boekwerk werd gisteravond ten doop gehouden tijdens de aftrap van de verkiezingscampagne onder leiding van lijsttrekker Boudewijn Revis, momenteel wethouder van onder meer buitenruimte.

“Na sluiting van de prostitutie in de Doubletstraat en vervolgens in de Geleenstraat worden er aantrekkelijke nieuwe woningen ontwikkeld. De Doubletstraat krijgt het karakter van het Oude Centrum. Op en rond de Geleenstraat komt ruimte voor een grotere gebiedsontwikkeling met hogere bouw, zodat er nieuwe, betaalbare woningen voor starters en midden- en lagere inkomens komen in een groene omgeving. Zo sluit het centrum ook beter aan op het Rijswijkseplein,” schrijft de VVD.

Bron: Dagblad070.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *